Snelle en veilige levering
Retourneer kerstcadeaus tot 30 januari 2023
★★★★★ Trustpilot

XMAS SALE: BESPAAR 15% OP ALLES

Gebruik code:
XMAS15

De perfecte diamanten ring vinden voor een verloving

Weinig dingen hebben zoveel symbolische betekenis als een diamanten ring.
door
Julie Abelstedt
Oprichter van Abelstedt

Weinig dingen hebben zoveel symbolische betekenis als een diamanten ring. Als teken van diepe liefde en saamhorigheid behoren verlovingsringen tot de zeldzame categorie van objecten die de tijd trotseren: een kostbaar sieraad dat bedoeld is om vast te houden, een leven lang gedragen te worden en generaties lang doorgegeven te worden.

Er wordt gezegd dat de allereerste verlovingsring werd gemaakt door de aartshertog van Oostenrijk voor zijn geliefde Maria van Bourgondië in 1477. Het was echter pas in 1950 dat verlovingsringen echt tot hun recht kwamen, toen diamanten toegankelijker werden en gezien werden als een waardevolle investering. Van moderne tot klassieke ontwerpen, paren kunnen vandaag kiezen uit een breed scala aan stijlen om de diamanten ring te vinden die het beste past bij hun smaak en voorkeuren.

Solitaire

Eenvoud op zijn best. Het klassieke ontwerp van een solitaire diamanten ring richt alle aandacht op een enkele centrale diamant of edelsteen, zoals een saffier. De centrale diamant of saffier wordt vastgehouden door vier of zes tandjes, waardoor een grote hoeveelheid licht door de steen kan gaan.

Halo

Halo ringen vergroten de grootte van een diamant door hem te omringen met een cirkel van kleinere ronde diamanten die ook een prachtige gloed uitstralen. In combinatie met een centrale saffier in een mogelijke andere kleur dan wit zorgt een halo voor een groot en mooi contrast.

Dubbele Halo

Een zeer symbolisch ringontwerp dat vaak de meeste aandacht trekt, omdat de twee halo’s van diamanten de diamanten ring een aanzienlijke omvang geven, ook al is de middelste diamant niet de grootste. De twee halo’s voegen dimensie en twinkeling toe aan een ontwerp dat mensen zeker een keer extra laat kijken.

Diamanten ring met unieke band om de vinger

Met ronde briljanten die in een eeuwigheidsdraai langs de band zijn gezet, leidt dit ringontwerp het oog naar de centrale steen en complementeert de helderheid en schittering ervan. Een bindband geeft een delicaat tintje aan uw diamanten ring en zorgt voor meer breedte rondom, terwijl ingewikkelde details een meer vintage uitstraling geven.

Type goud kiezen

Wit goud

Dit edelmetaal past perfect bij edelstenen en diamanten ringen. De reflecterende afwerking van witgoud weerspiegelt de schittering van de edelstenen en versterkt de fascinerende effecten van het licht in de steen doordat de heldere kleur perfect opgaat.

Goud

Goud omsluit diamanten in een warme zonnige gloed en zorgt voor een groot contrast met de edelstenen. De 10-18 karaat gouden ringen die wij aanbieden zijn ook bestand tegen slijtage en bieden het ideale evenwicht tussen kleur en duurzaamheid.

Roségoud (Moet worden aangevraagd bij Abelstedt)

Roségoud, dat voor het eerst verscheen in het keizerlijke Rusland, biedt klassieke romantiek en onmiskenbare warmte. De blozende roze tint van dit metaal contrasteert goed met het wit van de diamanten, waardoor hun intense helderheid zichtbaar wordt. Roségoud is ook een duurzame optie voor diamanten ringen en is ideaal voor dagelijks gebruik.

De juiste diamanten ring of edelsteenring kiezen

Geen twee diamanten of edelstenen zijn gelijk. Om de ideale ring te vinden, is het belangrijk te begrijpen welk type diamant of edelsteen het beste past bij zowel uw voorkeur als uw budget. Zoek uit wat voor u het belangrijkst is in een verlovingsring: is het de grootte van de diamant/saffier? Of heb je liever iets kleiners maar van betere kwaliteit? Door onze diamantgidsen te lezen krijgt u een beter inzicht in karaat, helderheid, kleur, slijpsel, en hoe elk van hen de uiteindelijke prijs beïnvloedt.

Diamantvorm

Uw saffier/diamant wordt het centrale element van uw verlovingsring, dus kiest u best een vorm die zowel bij uw smaak als bij het ontwerp van de ring past. Bepaalde vormen zijn zo geslepen dat ze de schittering maximaliseren, terwijl andere dienen om de helderheid van een diamant te vergroten.

De traditionele en meest begeerde vorm is de ronde. Met zijn 58 facetten is deze diamant zorgvuldig geplaatst om fascinerende kleurflitsen te verkrijgen. Dat wil niet zeggen dat andere vormen niet dezelfde aantrekkingskracht hebben; de briljantprinses is ook bekend om zijn intense schittering.

Bepaalde vormen, zoals asscher en smaragd, zijn zo geslepen dat ze de helderheid van een diamant vergroten en spannende lichtflitsen bieden, ook wel bekend als het ‘Hall of Mirrors’-effect. Deze vormen hebben ook een zekere vintage uitstraling die doet denken aan de mode van 1920.

Edelsteenverlovingsringen

De levendige kleuren van edelstenen spreken al eeuwenlang tot de verbeelding van de mens en blijven ons tot op de dag van vandaag fascineren. De verlovingsring van de edelsteen bevat een eeuwenoude symboliek die van generatie op generatie is doorgegeven. Of het nu de intens blauwe kleur van een saffier is of de vurige rode kleur van robijnen, een edelsteen wordt het onmiskenbare karakter van uw ring. Bij Abelstedt bieden we saffieren ringen aan. Lees hier waarom u een saffier als middensteen in uw diamanten ring zou moeten kiezen in plaats van een diamant.

Word lid van Julie Abelstedt's sieradenwereld
Nieuwe collecties, stijlinspiratie, exclusieve pre-releases en nog veel meer.

Laatste Stories

Een kerstcadeaugids
Het vinden van het perfecte kerstcadeau kan een ontmoedigende taak zijn. Gelukkig staat Abelstedt achter je.
Je Black Friday vragen beantwoord
Black Friday 2022 wordt een grote.
Wat u moet weten voordat u een verlovingsring koopt
Hier is alles wat u moet weten voordat u een verlovingsring koopt - van maat, prijs en materiaal.
De ultieme gids voor verlovingsringen
Het kopen van een verlovingsring kan een intimiderende taak zijn. In deze ultieme gids voor verlovingsringen vertel ik je alles wat je moet weten voordat je haar perfecte ring koopt.
De ultieme gids voor oorbellen
Sommige vrouwen dragen elke dag oorbellen, terwijl anderen ze alleen bij speciale gelegenheden dragen. Wat de gelegenheid ook is, hier is uw ultieme gids om het perfecte paar oorbellen te vinden.
Ideeën voor een aanzoek: 27 manieren om je partner een aanzoek te doen
Open je hart en geef je partner de grootste liefdesverklaring ooit.
Je loopt het mis
Black Friday
30% KORTING OP ALLES
Abonneer u voor vroege toegang tot de verkoop.
Dank je!
Je hebt nu vroege toegang.
Kopieer onderstaande kortingscode en krijg 30% korting op de hele winkel!
BF100
Julie Abelstedt
Krijg 10% korting op je eerste aankoop
Krijg toegang tot nieuwe collecties, stijlinspiratie, exclusieve pre-releases en nog veel meer.

10% korting op uw eerste aankoop - geen minimumbedrag
Bedankt dat je deel uitmaakt van onze sieradenwereld!
Kopieer onderstaande kortingscode en ontvang 10% korting op je eerste aankoop.
105ABEC