30 dagen retourbeleid

2-4 dagen levertijd - bekijk opties

Gemakkelijk retourneren en ruilen

De ultieme gids voor verlovingsringen

Het kopen van een verlovingsring kan een intimiderende taak zijn. In deze ultieme gids voor verlovingsringen vertel ik je alles wat je moet weten voordat je haar perfecte ring koopt.
door
Julie Abelstedt
Oprichter van Abelstedt

Mijn naam is Julie Abelstedt en ik ben de oprichter van Abelstedt. Ik zit al meer dan 7 jaar in de juweliersbranche en heb voor meer dan 100 paren verlovingsringen begeleid en ontworpen – van de lage tot de hoge prijsklasse.

Als je op zoek bent naar een aanzoek aan je betere helft, moet je deze door mij geschreven ultieme gids in zijn geheel lezen. Ik denk dat het belangrijk is dat je een beetje leert over verlovingsringen voordat je er een gaat kopen, omdat je anders met een dure en vervelende ervaring kunt blijven zitten als je er uiteindelijk een te duur koopt, een verkeerde kwaliteit krijgt, of het gevoel hebt dat het ontwerp op den duur de verkeerde keuze is geweest. Ik ben zelf onlangs getrouwd, dus ik zal proberen mijn persoonlijke mening op te schrijven over waar je op moet letten voordat je een verlovingsring koopt. In deze gids leg ik uit welke verschillende metalen u moet kennen en welke edelstenen u kunt kiezen als een diamant te duur is. Mocht de middensteen een klassieke diamant zijn, dan zal ik natuurlijk ook de vier C’s bekijken die gebruikt worden om de diamantkwaliteit te categoriseren.

Verlovingsringen zijn blijvende tekenen van liefde. Dat is al honderden jaren zo. Verlovingsringen drukken duurzame kameraadschap, liefde en saamhorigheid tussen mensen uit. Hoewel deze traditie honderden jaren oud is, hebben zowel mannen als vrouwen zich eraan gehouden. De verlovingsring verbindt paren en laat anderen zien dat zij in naam van de liefde bij elkaar horen.

Volgens mij zijn er 13 factoren die belangrijk zijn om te weten voordat je een verlovingsring koopt. Laten we erin springen.

Koop de verlovingsring op tijd

Tenzij je toevallig een ring hebt liggen of misschien een geërfde ring die je wilt doorgeven, moet je voldoende tijd uittrekken om de juiste ring te vinden en te laten plaatsen of aanpassen voordat je het aanzoek doet. Ik raad altijd aan om 2-3 maanden voordat je van plan bent het voorstel te doen, te beginnen met kopen.

Veel mensen kiezen voor een ring die volledig uniek voor hen is ontworpen en vervaardigd. Het kan ook zijn omdat je ontdekt hebt dat je partner foto’s heeft bewaard van een bepaald type ring die je nergens kunt vinden. Misschien vindt u het wel het meest romantisch dat de ring one-of-a-kind is. Omdat een unieke en handgemaakte verlovingsring extra werk vereist, duurt het ook langer om te produceren in vergelijking met het simpelweg plaatsen van een bestelling op een opgeslagen verlovingsring. Om er zeker van te zijn dat u uw verlovingsring op tijd heeft, praat u ruim van tevoren met een ontwerper. Zoals gezegd, een goede vuistregel is om het proces 2-3 maanden van tevoren te starten, zodat u voldoende tijd heeft.

Welke vorm moet de middensteen hebben in een verlovingsring?

Als uw partner foto’s en links van een bepaalde diamantvorm bewaart en u niet weet wat de diamantvorm betekent, kan dat ertoe leiden dat u uiteindelijk een verkeerde aankoop doet. Er zijn vele diamantvormen en weten dat “rond geslepen” bijvoorbeeld verwijst naar de ronde vorm van de middensteen van een diamanten ring kan een beetje verwarrend zijn. Hieronder ziet u de verschillende soorten middenstenen gerangschikt naar populariteit.

Diamantvormen

De meest populaire vorm is “rond geslepen”, d.w.z. een ronde middensteen. Het is ook de meest klassieke en degene die vaak gebruikt wordt voor de kleine diamanten rond de middensteen in een halo. Als je betere helft echter meer van iets unieks houdt, kies dan een van de andere, meer ontraditionele en bijzondere diamantvormen.

Vind haar juiste ringmaat

Wanneer u een verlovingsring voor uw partner gaat kopen, is het ongelooflijk belangrijk om haar vingerafmetingen te kennen! In de regel moet de verlovingsring aan de linker ringvinger worden geplaatst, dus dit is de maat die u moet weten (ja, er kan een verschil zijn in de grootte van de rechter en linker vinger).

De beste manier om achter haar ringmaat te komen is haar te vragen – of nog beter: laat haar de maat nauwkeurig opmeten door een juwelier als ze zelf twijfelt.

Maar als u discreet wilt zijn, kunt u ook proberen de binnendiameter van een van haar huidige ringen te meten. Het is echter belangrijk dat u zeer nauwkeurig meet, want slechts een halve millimeter kan een merkbaar verschil in grootte opleveren. Veel juweliers lenen ook maatmeters die u mee naar huis kunt nemen om haar maat nauwkeurig op te meten.

Een andere tip is om hulp te krijgen van haar vrienden en familie. Het kan heel goed zijn dat ze haar ringmaat kennen. Je kunt ook kijken welke ring ze aan haar linkerringvinger draagt, hem lenen en hem laten opmeten bij een juwelier. Hier is het echter van groot belang dat de breedte van de ring ongeveer gelijk is aan die van de ring die u wilt kopen. Een brede ring kan wat kleiner aanvoelen dan een dunne ring.

Ik maak onze klanten hier altijd op attent, omdat veel vrouwen ervoor kiezen een maatje kleiner te gaan als zij een dunne verlovingsring met een zware kroon hebben, omdat er niets erger is dan een ring die draait omdat de zware kroon naar beneden gaat en op de zijkant van de vinger komt te zitten. Bij Abelstedt hebben we maten van 46 tot 69. De meest populaire maten zijn 50, 52 en 54.

Ik heb een maattabel gemaakt die u kunt afdrukken om haar maat op te meten als u niet de gelegenheid hebt om haar familie om advies te vragen of langs de juwelier te gaan. U kunt de maattabel hier bekijken.

U kunt hier ook een gratis ringmaat bestellen, maar dan moet u haar vinger lenen.

Bepaal uw budget voor de verlovingsring

Een fout die veel mensen maken bij het kopen van een verlovingsring is dat ze hun budget overschrijden en dan spijt krijgen van de aankoop, of erger nog, in een ongelukkige financiële situatie terechtkomen omdat ze in eerste instantie geen budget hebben vastgesteld. Precies om die reden heb ik Abelstedt opgericht omdat ik vond dat er een gebrek was aan verlovingsringen die niet alleen beschikbaar waren voor wie geen budget van +$8.000 had.

Er is geen goed of fout bedrag om uit te geven aan een verlovingsring. Deze drie factoren spelen een rol:

 • Uw budget en financiële situatie
 • De verwachtingen van je partner
 • De betekenis van de ring

Een verlovingsring is iets persoonlijks voor het koppel wiens liefde hij symboliseert. Alleen al om deze reden is het onmogelijk een specifiek getal te plakken op wat het zou moeten kosten. Probeer gewoon een ring te vinden die je je kunt veroorloven en waarvan je weet dat je partner hem zal koesteren.

Vind een goede en betrouwbare juwelier

Wanneer u een verlovingsring koopt, is het belangrijk dat u een juwelier kiest die natuurlijk de selectie heeft die u wenst, maar het is ook belangrijk dat u iemand vindt die een goede en persoonlijke service biedt, zowel voor als na de aankoop. Veel mensen denken dat het het beste is om naar een fysieke winkel te gaan om zeker te zijn van een goede service, maar in feite merk ik dat de meeste mensen teleurgesteld raken omdat ze achteraf online veel goedkopere prijzen vinden voor een vergelijkbare ring. Als u twijfelt of de toekomstige juwelier een goede service biedt, raad ik u aan contact met hen op te nemen voordat u koopt om te zien hoe snel ze terugkomen en hoeveel tijd ze nemen om uw vragen te beantwoorden.

Bij Abelstedt hebben we de ervaring en opleiding om onze klanten goed door het verlovingsring ontwerp proces te helpen en duidelijk de verschillende factoren uit te leggen die meespelen bij het vinden van de perfecte verlovingsring. Ik zorg voor de meeste klanten als het gaat om het kopen uit onze diamantcollectie. Ik zorg graag persoonlijk voor elke klant, omdat we vaak een meer persoonlijke en goede oplossing vinden voor een verlovingsring. Ik ben altijd aanwezig met persoonlijke hulp na elke aankoop.

Welk type is je betere helft?

Bij het kiezen van de look voor haar verlovingsring is het belangrijk dat u het ontwerp kiest dat past bij het type meisje dat uw partner is. Geeft uw partner de voorkeur aan de zeer vrouwelijke “prinsessenlook”? Of houdt ze meer van de eenvoudige sportieve look? Als het dat laatste is, dan houdt ze waarschijnlijk niet van de extravagante look met veel diamanten en edelstenen. Probeer, indien nodig, door haar juwelendoos te gaan en kijk wat ze heeft en wat goed zal passen.

Welke kleur goud moet de verlovingsring hebben?

Hier zou ik waarschijnlijk ook in haar juwelendoos sluipen om te zien welke kleur juwelen ze gewoonlijk draagt. Gaat ze meestal voor het warme geelgoud of zijn de meeste van haar sieraden in de koude witgouden of zilveren look? Het kan ook zijn dat ze van rose goud houdt? Je moet gaan voor de kleur die het beste past bij haar andere sieraden.

Persoonlijk raad ik altijd aan voor een witgouden ring te gaan, omdat de heldere kleur mooi afsteekt tegen een witte edelsteen. Goud laat diamanten of andere edelstenen niet goed uitkomen. Maar als je een ring hebt waarbij het grootste deel van de ring niet met stenen versierd is, is geelgoud natuurlijk ook supermooi.

Welk karaat goud moet u kiezen voor een verlovingsring?

Een verlovingsring is meestal van goud, hoewel hij niet noodzakelijk goudkleurig hoeft te zijn – hij kan ook wit- of roségoud zijn.

U kunt vaak kiezen uit 9-10 karaat, 14 karaat en 18 karaat witgoud. 14 karaat is minder zuiver dan 18 karaat, maar 14 karaat kan duurzamer zijn dan 18 karaat witgoud. Hoe zuiverder het goud, hoe zachter het zal zijn. Daarom is het niet noodzakelijk de beste keuze om voor een hoog karaat te gaan als u wilt dat de ring duurzamer is. Karaat heeft ook iets te zeggen over de kleur van het goud. Als u een hoog karaat kiest, zal de gele kleur meer goud en donkerder lijken. In de afbeelding hieronder ziet u voorbeelden van de verschillende tinten.

Kies een verlovingsring die uniek is en karakter heeft

Zelfs als je beste vriendin een ring heeft gekozen die supermooi is, moet je nooit iets kiezen dat erop lijkt of erop lijkt. Een ring moet de unieke relatie van uw partner en u weerspiegelen en moet daarom ook uniek zijn. Geen enkel meisje wil dezelfde verlovingsring als haar beste vriendin. Probeer een ring te kiezen die persoonlijk is en een verhaal vertelt over jullie als koppel.

Kijk eens naar haar hand.

Handen zijn verschillend, en zelfs als je partner tenger gebouwd is, kunnen haar vingers heel goed groot zijn. Het is misschien een idee om er eens naar te kijken, want meestal wordt gezegd dat een dunne en fijne hand mooier is met een dunne ring, terwijl een grotere hand mooier staat met een ring die wat voller is.

Als ze brede vingers heeft, zou ik aanraden een ring met een dubbele halo te kiezen, omdat dit een voorbeeld is van een ring die volheid heeft zonder dat je het budget opblaast:

Als ze een kleine hand heeft, kan een solitaire ring een goede keuze zijn, omdat die eenvoudig, mooi en klein is:

Kies een ringmaat die (bijna) past

Bedenk dat dit een ring is die haar nog vele jaren zal volgen. Daarom is het een goed idee om bij de keuze van de maat in de toekomst te kijken. Ik raad u aan geen ring te kiezen die te strak om de vinger zit. Het is goed als er een beetje ruimte is voor de vinger om uit te zetten. Het kan zijn dat haar hand in de loop der jaren groeit (wat de meeste mensen doen) of misschien wordt ze zwanger en krijgt ze daarom een grotere maat.

Ken de vier C’s

Als u zeker weet dat u een diamant als middensteen wilt, is het belangrijk dat u de vier C’s kent, de kwaliteitsclassificaties voor diamanten. Hier is een kort overzicht:

Slijpsel: Een beoordeling van hoe goed een diamant is geslepen, wat invloed heeft op hoe hij licht opvangt.

Kleur: Een classificatie van hoe kleurloos een witte diamant is.

Helderheid: Een beoordeling van hoe gaaf een diamant is, zowel van binnen als van buiten.

Karaat: Een gewichtsmeting die u een idee kan geven van hoe groot een diamant is.

Mijn aanbeveling voor de kwaliteit van de diamant

Hoewel elk van de vier C’s belangrijk is, raden juwelendeskundigen en ikzelf meestal aan voorrang te geven aan de slijpvorm bij de keuze van een diamant. Als een diamant van slechte kwaliteit is, zal hij het licht niet goed weerkaatsen, waardoor hij er dof en vuil uitziet. SI1, G-H is gemiddeld, goede kwaliteit en een goede keuze voor elke diamantaankoop. Deze kwaliteiten raad ik meestal aan. Als u een ring met veel kleine diamanten wilt, zou ik nooit voor SI1 gaan, omdat u de diamantkwaliteit hier niet op dezelfde manier ziet als bij een grote diamant.

Hier zijn de verschillende diamantkwaliteiten die ik kan aanbevelen:

Helderheid: SI1

SI1 betekent dat de diamant enkele kleine insluitsels heeft. Het kunnen kleine vlekjes zijn die niet zichtbaar zijn met het blote oog. SI1 is in feite de beste zuiverheidsgraad op de schaal met insluitsels. Ze zijn dus niet zichtbaar voor het oog, vanuit welke hoek je de diamant ook bekijkt. Om de insluitsels of onvolkomenheden in een SI1-diamant te zien, moet u een microscoop of een 10x juweliersloep gebruiken. De insluitsels zijn zo klein (wat natuurlijk goed is).

Alle diamanten met een helderheidsgraad lager dan SI1 (d.w.z. SI2, I1, I2 en I3) hebben gebreken die u van bovenaf of van opzij zichtbaar kunt zien.

Je krijgt dus een prachtige diamant waar de insluitsels goed verborgen zijn voor een mooie prijs als je voor SI1 kiest. Je kunt veel hoger gaan in helderheid (zoals FL, IF, VVS1, VVS2, VS1, VS2), maar met het blote oog zie je niet veel verschil in deze stenen. Alleen onder een microscoop kunt u het verschil zien, maar eerlijk gezegd, hoe vaak ziet u uw diamant door een microscoop?

Dat is wat SI1 zo’n populaire keuze maakt en duidelijk de reden waarom ik voor een SI1 diamant zou kiezen.

Kleur: G of H

Laten we eens kijken naar de kleur, want die speelt natuurlijk ook een rol. De kleurreeks G-H betekent dat de diamant wordt beschouwd als een “fijne witte” diamant. Beide zijn echter prima om te kopen. Beide kleuren zitten in de hoge schaal van kleurloosheid, maar niet in de top.

Bij een G- of H-kleurige diamant zal deze vrij wit lijken (maar beschouwd worden als gebroken wit). De meeste mensen zien het verschil niet tussen een G of H en een hogere kleur op de schaal. Diamanten met de kleur D, E of F zijn de hoogste op de kleurloze schaal. De kleurloze D, E en F zijn mooi, maar ook veel duurder. En aangezien de meeste mensen het verschil niet kennen tussen een “fijne witte” diamant en een “zuivere witte” (D, E en F) diamant, waarom zou je er dan extra geld aan uitgeven?

Je kunt ook een lagere kleur op de schaal kiezen, zoals I, J, K, L en M, maar dan kom je in diamanten die een gele tint beginnen te krijgen en dat is niet zo mooi als het fijne wit (hoewel sommigen wel houden van de warmte die het aan de diamant kan toevoegen).

Blijf dus bij een witte diamant binnen G of H en hij zal er helderder en witter uitzien.

De kwaliteit en de prijs

Helderheid, kleur en prijs maken SI1, G-H natuurlijk tot de populairste diamantkwaliteiten op de markt. Dit zijn beide grote kwaliteiten waarvoor u ook uw bankrekening niet hoeft leeg te maken. Als u het extra geld aan een diamant wilt uitgeven, kunt u beter een stapje hoger gaan in grootte en karaat.

Heeft de diamant die ik koop een certificaat nodig?

Als u een grotere diamant koopt, zorg er dan altijd voor dat u een certificaat krijgt. Ik raad altijd aan een diamant te kiezen die GIA gecertificeerd is. GIA-certificaten worden in de juwelenindustrie vaak gebruikt om te verwijzen naar diamanten die het strenge beoordelingsproces van GIA hebben ondergaan. Het is dus een certificaat op uw diamant dat garandeert dat uw SI1, G-H diamant inderdaad een SI1, G-H diamant is.

Blader door de verlovingsringen van Abelstedt om de ring te vinden die past bij de voorkeuren van u en uw partner. In onze collectie hebben we een breed scala aan stijlen om uit te kiezen – zowel goedkope verlovingsringen als verlovingsringen met een op maat gemaakte service. Dit geeft u de kans om de perfecte ring voor u of uw partner te vinden of te ontwerpen met behulp van ons ontwerpteam.

Veelgestelde vragen over verlovingsringen

Aan welke hand moet de verlovingsring gedragen worden?

De verlovingsring moet aan de linkerhand aan de ringvinger worden gedragen. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het kiezen van de maat, omdat de rechter- en linkerringvinger meestal niet precies dezelfde maat hebben.

In westerse landen gaat de traditie om de verlovingsring aan de vierde vinger, de ringvinger, te dragen terug tot het Romeinse Rijk. Zij geloofden dat deze vinger een ader had die rechtstreeks naar het hart liep en daarom werd hij “Vena Amoris” genoemd, wat “ader van de liefde” betekent. Met het hart in het centrum van je emoties werd de ringvinger daarom gezien als de beste vinger om de verlovingsring aan te dragen.

Kan ik een ringmaat laten corrigeren als de verlovingsring niet past?

Hier is het belangrijk dat u de eerste keer de juiste keuze maakt – in ieder geval zo goed mogelijk! Als u een ring koopt die te groot of te klein is, kunnen de meeste juweliers de maat aanpassen. Het kost gewoonlijk ongeveer 70 dollar en het duurt ongeveer 10 dagen voor een goede juwelier om het te repareren. Het probleem daarbij is dat veel verlovingsringen wat kwetsbaarder kunnen worden van het aanpassen van de maat. Als je een verlovingsring kleiner maakt, snij je een klein stukje van de onderkant van de ring af, waarna je de ring samenperst en last. U kunt niet zien dat de ring kleiner is gemaakt, maar het kan effect hebben op de tanden als er veel stenen in de verlovingsring zitten. Wanneer de verlovingsring in elkaar wordt gedrukt, kunnen de tanden die elke steen in de ring vasthouden, bewegen. Hierdoor kun je na verloop van tijd diamanten verliezen. Natuurlijk gebeurt dit meestal niet, maar het is belangrijk dat u de risico’s kent voordat u de maat van de verlovingsring verandert.

Als je een van haar bestaande ringen leent, zorg er dan voor dat ze die aan dezelfde vinger draagt als de nieuwe ring die je van plan bent te kopen. In deze kleine gids geef ik je wat advies en aanwijzingen over hoe je thuis haar maat kunt vinden.

Kan ik een zilveren verlovingsring kopen?

U kunt van uw aanzoek gemakkelijk een gedenkwaardig moment maken door haar een mooie zilveren ring te geven die ze voor altijd zal koesteren, maar die niet veel heeft gekost. Met al zijn schittering zal een zilveren verlovingsring zeker geen slechte keuze zijn. Veel mensen besluiten tegenwoordig een goedkopere verlovingsring te kopen. De reden kan velerlei zijn. In sommige gevallen geeft het paar het geld liever uit aan een betere huwelijksreis of een grotere bruiloft. In andere gevallen wordt een verlovingsring in zilver gebruikt als stand-in in plaats van een ring met echte diamanten en in witgoud. U moet altijd gaan voor het soort ring dat iets voor u betekent, ongeacht de prijs en het ontwerp. Een zilveren ring kan dat makkelijk doen.

Moet ik mijn verlovingsring online kopen en is het goedkoper?

In de meeste gevallen zijn verlovingsringen online 30-40% goedkoper dan bij fysieke juweliers. Door de manier waarop diamanten worden verkocht en gedistribueerd, zijn diamanten goedkoper voor online detailhandelaren. Door uw verlovingsring online te kopen, krijgt u zowel een grotere selectie conflictvrije diamanten als concurrerende prijzen. Bij Abelstedt graveren we gratis uw 10-18 karaat verlovingsring en leveren we uw ring in een onovertroffen verpakking.

Waarom Abelstedt kiezen voor haar verlovingsring?

Abelstedt heeft toegang tot meer dan 80% van de wereldmarkt voor geslepen diamant. Dit betekent dat u precies de diamant kunt kiezen die u wilt als u een ontwerp op maat wilt laten maken. Wij zijn marktleider in betaalbare, gecertificeerde en ethisch vervaardigde diamanten. Wij bieden uitgebreide ontwerpmogelijkheden waarmee u een ring kunt kopen die precies aan uw voorkeuren voldoet. Wij kunnen alle soorten verlovingsringen in witgoud en goud maken. Stuur ons gerust een e-mail met uw wens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op met een vrijblijvende offerte voor haar droomring.

Het kopen van een verlovingsring kan een langdurig proces zijn en het is volkomen normaal om je een beetje bezorgd te voelen. Ons team van toegewijde ontwerpers en juweliers biedt u een persoonlijke klantenservice, zowel voor als na de aankoop van uw verlovingsring.

Daarom is Abelstedt er trots op verlovingsringen van de hoogste kwaliteit en elegantie te leveren.

Door uw aankoop profiteert u ook van de volgende polissen:

 • Levenslange garantie op alle verlovingsringen
 • 30 dagen retourbeleid
 • Gratis gravure
 • Mooie verpakking
 • Een extra klein geschenk bij de aankoop van een diamanten verlovingsring
Word lid van Julie Abelstedt's sieradenwereld
Nieuwe collecties, stijlinspiratie, exclusieve pre-releases en nog veel meer.

Laatste Stories

Snelle en veilige levering

Het Abelstedt team verpakt en verzendt je sieraden, zodat je het veilig en zeker bij je hebt:

Nederland: 2-4 werkdagen
Europa: 2-4 werkdagen
Rest van de wereld: 5-7 werkdagen

Retourneren binnen 30 dagen – geen vragen gesteld!

In het onwaarschijnlijke geval dat u enkele van uw nieuwe Abelstedt-artikelen wilt retourneren, kunt u elk ongebruikt artikel binnen 30 dagen retourneren. Bekijk onze retourpagina voor meer info.

Wij waarderen uw privacy

We gebruiken cookies op deze site om uw ervaring te personaliseren en ons verkeer te analyseren. Door op 'Ik accepteer' te klikken, stemt u in met het gebruik van alle cookies.

Julie Abelstedt
Win €500 aan sieraden
Ik geef elke maand een koopje weg aan een gelukkig lid van de Abelstedt Club. Schrijf je hieronder in om mee te doen aan de maandelijkse wedstrijd.
Vind uw ringmaat
Maat Binnen diameter (mm) Binnen omtrek (mm) US maat UK maat
XXXS 16.3 52 6 L
XXS 17.0 54 7 N
XS 18.0 57 8 P
S 18.8 60 9 R
M 19.6 62 10 T
L 20.4 65 11 V
XL 21.2 67 12 X
XXL 21.8 70 13 Z
Hoe te meten

De bandmethode

1. Pak een meetlint, touwtje of strook papier.

2. Wikkel het om de vinger waar je je ring aan zult dragen – als je een stapel ringen maakt, bedenk dan waar op je vinger de ring zal zitten – en markeer waar deze samenkomt met een pen.

3. Leg je touw of papierstrook op een vlakke ondergrond en meet de lengte tot aan de markering met een liniaal. Gebruik de bovenstaande tabel om de maat af te stemmen op de dichtstbijzijnde Abelstedt-ringmaat.

Measure finger for ring size

Meet een bestaande ring op

1. Kies een ring die al goed om de vinger past.

2. Meet de binnendiameter van de ring in millimeters (mm).

3. Gebruik de bovenstaande maattabel om de maat van je ring af te stemmen op de dichtstbijzijnde Abelstedt-maat in mm.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedt cadeautips

 • Zit je tussen twee maten in, ga dan voor de grotere maat als de ring breed is en de kleinere maat als de ring smal is.
 • Er is geen groot verschil tussen twee opeenvolgende maten op de maattabel. Als je twijfelt, ga dan met je gevoel. Je kunt de maat altijd ruilen via ons eenvoudige retourproces.

Tot uw dienst

Onze klantenservice staat altijd klaar om te helpen. Chat live met ons of stuur ons een e-mail.

Vind uw ringmaat
Maat Binnen diameter (mm) Binnen omtrek (mm) US maat UK maat
XXS 15.3 48 4.5 I
XS 15.9 50 5.5 K
S 16.5 52 6 L
M 17.3 54 7 N
L 17.7 56 7.5 O
XL 18.5 58 8.5 Q
XXL 19.1 60 9 S
Hoe te meten

De bandmethode

1. Pak een meetlint, touwtje of strook papier.

2. Wikkel het om de vinger waar je je ring aan zult dragen – als je een stapel ringen maakt, bedenk dan waar op je vinger de ring zal zitten – en markeer waar deze samenkomt met een pen.

3. Leg je touw of papierstrook op een vlakke ondergrond en meet de lengte tot aan de markering met een liniaal. Gebruik de bovenstaande tabel om de maat af te stemmen op de dichtstbijzijnde Abelstedt-ringmaat.

Measure finger for ring size

Meet een bestaande ring op

1. Kies een ring die al goed om de vinger past.

2. Meet de binnendiameter van de ring in millimeters (mm).

3. Gebruik de bovenstaande maattabel om de maat van je ring af te stemmen op de dichtstbijzijnde Abelstedt-maat in mm.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedt cadeautips

 • Zit je tussen twee maten in, ga dan voor de grotere maat als de ring breed is en de kleinere maat als de ring smal is.
 • Er is geen groot verschil tussen twee opeenvolgende maten op de maattabel. Als je twijfelt, ga dan met je gevoel. Je kunt de maat altijd ruilen via ons eenvoudige retourproces.

Tot uw dienst

Onze klantenservice staat altijd klaar om te helpen. Chat live met ons of stuur ons een e-mail.

Je loopt het mis
Black Friday
30% KORTING OP ALLES
Abonneer u voor vroege toegang tot de verkoop.
Dank je!
Je hebt nu vroege toegang.
Kopieer onderstaande kortingscode en krijg 30% korting op de hele winkel!
BF100
black friday banner
Krijg 10% korting op je eerste aankoop
Krijg toegang tot nieuwe collecties, stijlinspiratie, exclusieve pre-releases en nog veel meer.

10% korting op uw eerste aankoop - geen minimumbedrag
Bedankt dat je deel uitmaakt van onze sieradenwereld!
Kopieer onderstaande kortingscode en ontvang 10% korting op je eerste aankoop.
105ABEC