Snelle en veilige levering
Retourneer kerstcadeaus tot 30 januari 2023
★★★★★ Trustpilot

XMAS SALE: BESPAAR 15% OP ALLES

Gebruik code:
XMAS15

Gids voor diamanten en edelstenen

Wij streven ernaar dat elk proces in het creatieproces van een ring bijdraagt tot het welzijn van onze planeet en de mensen. Leer alles over onze diamanten en edelstenen.

Levenslange service

Wanneer u een diamanten ring koopt, wordt u lid van de Abelstedt familie. Wij bieden continue luxe service, inclusief verzorging en reparatie als er iets met uw ring gebeurt. Wij bieden ook een levenslange garantie. Als de ring niet goed om uw vinger past, passen wij hem aan zodat hij u perfect past.

En mocht u een persoonlijke gravure willen? Maak je geen zorgen. Wij nemen na aankoop contact met u op om te horen welke speciale gravure u wenst. Alle edelsteenringen worden gratis gegraveerd.

Abelstedt diamanten ringen
Diamanten ringen

Witte en gekleurde saffieren

Alle saffieren van Abelstedt komen uit Sri Lanka, waar saffieren in elke denkbare kleur vandaan komen. Saffieren zijn een steeds populairdere middensteen voor verlovingsringen, maar ook voor rechterringen en cocktailringen.

Saffieren zijn kostbare edelstenen zoals diamanten, robijnen (een rode saffier) en smaragden. Bij saffier denkt u waarschijnlijk aan een donkerblauwe koninklijke edelsteen. Maar saffieren zijn er in een regenboog van kleuren, zelfs wit. Witte saffieren behoren tot de duurste en zeldzaamste van alle saffieren. En sommige witte saffieren kunnen duurder worden dan een witte diamant als ze onbehandeld zijn.

Saffier wordt gemaakt van het mineraal korund, waardoor het een zeer harde, duurzame en stabiele edelsteen is voor dagelijks gebruik. Saffieren hebben een hardheid van negen op tien op de schaal van Moh, terwijl een diamant een 10 is.

Saffieren hebben meestal een warmtebehandeling ondergaan om de kleur en de helderheid te verbeteren, maar ook om het uiterlijk te verbeteren.

Sri Lanka Mijnbouw

Sri Lanka heeft een goed ontwikkelde traditie van edelsteenwinning, vooral voor saffieren. Al onze saffieren worden op traditionele wijze met de hand gedolven. Sri Lanka wordt algemeen erkend als een van ’s werelds beste bronnen van saffieren in elke denkbare kleur. Alle saffieren van Abelstedt zijn zeer zorgvuldig geselecteerd en elke steen is zijn eigen steen.

Geen twee saffieren zijn hetzelfde. Daarom onderzoeken wij elke steen zeer zorgvuldig.

Abelstedt Diamonds

Alle verlovingsringen en diamanten ringen van Abelstedt zijn gezet met kleine zijdelingse diamanten. Elke diamant is met vaste hand gezet om ervoor te zorgen dat elk diamantje veilig op de ring zit.

Bij Abelstedt stellen we hoge eisen aan de kwaliteit, maar ook om persoonlijke en ecologische redenen.

Als u een middendiamant in plaats van een saffier in uw ring wenst, kunnen wij zeker aan uw verzoek voldoen. Als u een grote middendiamant wenst, gebruiken wij alleen GIA gecertificeerde diamanten om er zeker van te zijn dat u de perfecte diamant krijgt. Elke centrale diamant wordt geleverd met een GIA certificaat.

Ontdek alle Abelstedt diamanten ringen

Goud & Wit Goud

Alle diamanten en saffieren ringen van Abelstedt zijn gezet in massief goud en witgoud. U kunt kiezen uit 10, 14 en 18 karaat goud.
En alle stukken worden gegraveerd met de karaat die u kiest. K staat voor karaat (niet te verwarren met karaat, het gewicht waarmee edelstenen worden gemeten). Het verwijst naar het percentage goud in een legering. Ter illustratie: 24K goud is 100% zuiver, 18K bevat 75% goud en 25% gelegeerde metalen, en 14K is 58% goud en 42% gelegeerde metalen.

Twijfel je over wat te kiezen? Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden:

Hoe lager het goudkaraat, hoe harder het metaal zal zijn, aangezien goud een zacht metaal is. 18 karaat goud heeft een diepere gele tint dan 14 karaat goud. En 14 karaat wit goud heeft een sterkere witte kleur dan 18 karaat wit goud.

Door het hogere percentage gelegeerde metalen bieden 10 karaat en 14 karaat goud meer weerstand tegen slijtage dan 18 karaat. En als u platina wenst in plaats van goud, stuur ons dan een e-mail zodat wij aan al uw wensen kunnen voldoen.

Julie Abelstedt in white shirt

Julie Abelstedt voor overleg

Hallo daar! Ik help u graag bij het kiezen van de perfecte ring uit onze edelsteencategorie. Of het nu gaat om het uitzoeken van een speciaal jubileumgeschenk, een trouwring, een verlovingsring of een “gewoon omdat” ring, ik ben er om al uw vragen te beantwoorden.

Stuur me een e-mail en voeg uw nummer toe als u wilt bellen in plaats van e-mailen: julie@abelstedt.com

Je loopt het mis
Black Friday
30% KORTING OP ALLES
Abonneer u voor vroege toegang tot de verkoop.
Dank je!
Je hebt nu vroege toegang.
Kopieer onderstaande kortingscode en krijg 30% korting op de hele winkel!
BF100
Julie Abelstedt
Krijg 10% korting op je eerste aankoop
Krijg toegang tot nieuwe collecties, stijlinspiratie, exclusieve pre-releases en nog veel meer.

10% korting op uw eerste aankoop - geen minimumbedrag
Bedankt dat je deel uitmaakt van onze sieradenwereld!
Kopieer onderstaande kortingscode en ontvang 10% korting op je eerste aankoop.
105ABEC