Snelle en veilige levering
Retourneer kerstcadeaus tot 30 januari 2023
★★★★★ Trustpilot

XMAS SALE: BESPAAR 15% OP ALLES

Gebruik code:
XMAS15

De populairste verlovingsringen volgens onze gegevens

Mijn laatste onderzoek liet een aantal verwachte en een aantal verrassende resultaten zien.
door
Julie Abelstedt
Oprichter van Abelstedt

Ik krijg vaak de vraag welk ontwerp voor een verlovingsring het meest populair is. Dus besloot ik het uit te zoeken. Meestal raad ik je niet aan om gewoon voor het populairste ontwerp te gaan, want een verlovingsring moet passen bij jouw/jullie stijl, persoonlijkheid en dromen. Het is echter een soort geruststelling dat het gekozen ontwerp populair is bij anderen. U mist in ieder geval niet helemaal het doel als u op zoek bent naar een verlovingsring voor uw betere helft en het spoor bijster bent wat betreft zijn/haar voorkeuren.

De trend in verlovingsringen verschuift van jaar tot jaar, maar niet zo sterk als in de kledingindustrie. Sieraden zijn vaak klassieker van ontwerp en dat geldt ook voor verlovingsringen. Dezelfde klassieke ontwerpen zijn consequent populair geweest sinds de 19e eeuw en zelfs juwelengiganten hebben hun ontwerpen in vele jaren niet veranderd.

Om meer te weten te komen over de populairste verlovingsringen hier in 2022, heb ik een uitgebreide enquête gehouden onder meer dan 1000 respondenten die zich van februari tot december 2021 hadden verloofd. De resultaten zijn veelzeggend.

Uit onze gegevens bij Abelstedt blijkt dat 84% van alle verkochte verlovingsringen een heldere, witte middensteen hebben van ofwel een witte diamant of een witte saffier. Van dit aantal heeft 56% van de gekochte verlovingsringen stenen aan de zijkant van de verlovingsring en een halo met kleine diamanten rond de middensteen, terwijl 29% kiest voor een solitaire verlovingsring zonder kleine diamanten rond de middensteen.

Een halo verlovingsring is dus populairder dan een solitaire verlovingsring. U kunt het verschil tussen de twee hier zien:

Solitaire Verlovingsring

Halo verlovingsring

Wat is de populairste verlovingsring van dit moment?

De laatste jaren hebben we heel wat mensen een smaragdgeslepen middensteen zien kiezen met diamanten aan de zijkant van het lint en dan een dubbele halo met diamanten rond de middensteen. Grote social influencers zoals Mathilde Gøhler en Disney ster Clara Marz zijn beiden gespot met een smaragd geslepen diamant en saffier ring van Abelstedt, waardoor dit ontwerp natuurlijk een bijzondere hit is geworden in onze verlovingscollectie.

De populairste middensteen in een verlovingsring is de ronde steen.

Hoewel velen kiezen voor een creatievere vorm en snit, is vooral de ronde snit een snit die nooit uit de mode raakt en die waarschijnlijk altijd de populairste verlovingsring zal blijven. Volgens mijn enquête heeft 42% een verlovingsring van deze stijl met een rondgeslepen steen. Het uiterlijk van de ronde snede is tijdloos, veelzijdig en zorgt voor veel schittering. Een ronde slijpvorm is conisch van onderen om het licht maximaal terug te laten vallen door de bovenkant van de diamant of saffier, die er in elk licht en elke omgeving geweldig uitziet. Ronde snit zal altijd een klassieker blijven.

De nieuwe trend in verlovingsringen is ovaal geslepen

Zie je ook de ovale verlovingsring elke keer als je Instagram opent? Als dat het geval is, ben je niet alleen. De ovaal geslepen diamant of saffier heeft de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Volgens mijn onderzoek heeft maar liefst 18% een ovaal geslepen middensteen. Dit is een stijging van bijna 20% sinds 2020; in 2014 was dat nog maar 2%.

Wie weet? Misschien zal de ovaal geslepen steen ooit de ronde inhalen. Hoewel de ronde steen nog steeds aan de top staat voor verlovingsringen, blijkt dat hij een terugval tegemoet kan zien. Hoewel maar liefst 42% een verlovingsring met een ronde steen heeft, is dat aantal sinds vorig jaar met 3 procentpunten gedaald.

Waarom is de ovale verlovingsring dan zo populair geworden? Het antwoord is natuurlijk te vinden in de grote beroemdheden. Blake Lively was een van de eersten die in 2012 pronkte met zijn grote ovale verlovingsring. Vervolgens hebben nog meer beroemdheden dezelfde populaire snit bedacht. Sterren als Ariana Grande, Hailey Bieber, Kim Kardashian en Kourtney Kardashian hebben allemaal ovaal geslepen verlovingsringen, en dat doet zeker geen afbreuk aan de populariteit van de snede.

Naast de geaccepteerde status van veel beroemdheden, kan de ovale slijpvorm nog iets anders doen: hij kan de illusie geven dat de vinger verlengd wordt door zijn langwerpige vorm. Door de vorm lijkt het karaat van de steen ook groter dan het in werkelijkheid is. En als u een halo of misschien een dubbele halo rond de diamant of saffier aanbrengt, lijkt hij nog groter. De ovale vorm is vooral mooi als u meer ringen naast de verlovingsring wilt plaatsen, zoals bandringen. Het geeft een mooie, algemene uitstraling als de ovale steen iets boven uw andere ringen aan de vinger zit.

Na de ovale slijpvorm volgt de princess cut (de vierkante diamant of saffier). Het is dus de derde meest populaire snede. 10% van alle respondenten heeft gekozen voor een prinsessensnede. Vervolgens is er de kussensnede en de perensnede met elk ongeveer 6%.

Het populairste edelmetaal voor een verlovingsring is witgoud

Wanneer u naar een verlovingsring kijkt, zult u waarschijnlijk eerst de slijpvorm van de middensteen opmerken en u zult waarschijnlijk een van de bovengenoemde slijpvormen zien. En ja, het is waar dat de middensteen de meest bepalende factor is voor de uitdrukking van de ring. Maar geloof het of niet, het edelmetaal heeft eigenlijk een drastische invloed op het uiterlijk en de duurzaamheid van de verlovingsring. Een verlovingsring van geelgoud kan bijvoorbeeld een warmere gloed geven aan de diamant of saffier dan bijvoorbeeld platina.

Volgens mijn onderzoek is het meest populaire edelmetaal echter wit goud. 47% van de respondenten zegt een witgouden ring te hebben, daarna goud en vervolgens zilver. Platina wordt in Europa niet zo veel gebruikt als bijvoorbeeld in de VS. Wij zien echter dat steeds meer cliënten voor geel goud kiezen.

Persoonlijk raad ik aan een witgouden ring te kiezen als u een ontwerp hebt dat bedekt is met edelstenen en diamanten, omdat de heldere kleur de stenen duidelijker en zuiverder doet uitkomen dan geelgoud zou doen.

De meest populaire middenstenen in een verlovingsring zijn diamanten en saffieren

Als het gaat om de middensteen van een verlovingsring, zijn diamanten favoriet. Zoals De Beers ooit zei: “Een diamant is voor altijd”. Uit mijn gegevens blijkt dat 75% van alle verlovingsringen een heldere witte diamant als middensteen hebben.

Maar de diamant is niet de enige edelsteen die raakt. 10% van de respondenten zegt dat hun verlovingsring naast diamant nog een andere edelsteen heeft, wat hun ring nog unieker maakt. Dit kan erop wijzen dat consumenten nu geïnteresseerd zijn in het vinden van budgetvriendelijke alternatieven voor de diamant die tegelijkertijd meer ethische en duurzame voordelen bieden.

Van degenen die geen diamanten ring hebben, is de saffier de tweede meest populaire keuze. Saffieren vormen 17% van alle verlovingsringen met edelstenen. Morganiet en opalen maken beide ongeveer 6% uit, terwijl smaragden ongeveer 3% uitmaken.

Uiteindelijk gaat het erom een ring te kiezen die uniek is op een manier die perfect bij u of de ontvanger van de verlovingsring past. En hoewel ronde diamanten en saffieren steeds de populairste keuzes zijn, experimenteren verschillende paren met vormen die even uniek zijn als zijzelf. Over het algemeen denk ik dat onze eigen klanten minder bezorgd zijn om in het ‘hokje’ te passen en meer gericht zijn op een unieke ring die hen en hun wederzijdse liefde aanspreekt.

Ik hoop dat mijn gids en verzamelde gegevens u wat inspiratie kunnen geven en u een beetje dichter bij de voor u juiste beslissing brengen bij het kopen van een verlovingsring.

U kunt onze hele selectie verlovingsringen hier bekijken. Alle verlovingsringen van Abelstedt bestaan over het algemeen uit wit- of geelgoud met diamanten en een saffier als middelste steen van alle slijpvormen. Als u een diamant als middensteen wilt, is dat zeker mogelijk. U hoeft alleen maar te klikken op “vraag een diamanten middensteen aan” onder het product en ik neem contact met u op met een vrijblijvende offerte. Als u een volledig uniek ontwerp wilt volgens uw eigen wensen en dromen, is dat ook mogelijk. Schrijf gewoon op de chat en u krijgt contact met mij of een van onze andere ontwerpexperts.

Word lid van Julie Abelstedt's sieradenwereld
Nieuwe collecties, stijlinspiratie, exclusieve pre-releases en nog veel meer.

Laatste Stories

Een kerstcadeaugids
Het vinden van het perfecte kerstcadeau kan een ontmoedigende taak zijn. Gelukkig staat Abelstedt achter je.
Je Black Friday vragen beantwoord
Black Friday 2022 wordt een grote.
Wat u moet weten voordat u een verlovingsring koopt
Hier is alles wat u moet weten voordat u een verlovingsring koopt - van maat, prijs en materiaal.
De ultieme gids voor verlovingsringen
Het kopen van een verlovingsring kan een intimiderende taak zijn. In deze ultieme gids voor verlovingsringen vertel ik je alles wat je moet weten voordat je haar perfecte ring koopt.
De ultieme gids voor oorbellen
Sommige vrouwen dragen elke dag oorbellen, terwijl anderen ze alleen bij speciale gelegenheden dragen. Wat de gelegenheid ook is, hier is uw ultieme gids om het perfecte paar oorbellen te vinden.
Ideeën voor een aanzoek: 27 manieren om je partner een aanzoek te doen
Open je hart en geef je partner de grootste liefdesverklaring ooit.
Je loopt het mis
Black Friday
30% KORTING OP ALLES
Abonneer u voor vroege toegang tot de verkoop.
Dank je!
Je hebt nu vroege toegang.
Kopieer onderstaande kortingscode en krijg 30% korting op de hele winkel!
BF100
Julie Abelstedt
Krijg 10% korting op je eerste aankoop
Krijg toegang tot nieuwe collecties, stijlinspiratie, exclusieve pre-releases en nog veel meer.

10% korting op uw eerste aankoop - geen minimumbedrag
Bedankt dat je deel uitmaakt van onze sieradenwereld!
Kopieer onderstaande kortingscode en ontvang 10% korting op je eerste aankoop.
105ABEC