30 dagen retourbeleid

2-4 dagen levertijd - bekijk opties

Gemakkelijk retourneren en ruilen

Een waargebeurd verhaal geschreven door een jarenlange klant

Ik ga je een waargebeurd verhaal vertellen. Als je me gelooft, zul je goed beloond worden.

Laten we ter zake komen. Ik heb mijn hele doos met sieraden weggegooid toen ik dit ontdekte. Nou, niet letterlijk weggegooid. Ik gaf het aan mijn lokale liefdadigheidswinkel. Elke ring. Elke ketting. Reken maar. En ik bezat veel sieraden, verzameld over vele jaren.

Als je een meisje bent, weet je hoe groot zo’n beslissing kan zijn. Juwelen zijn zeer persoonlijk en emotioneel. Maar als je me niet gelooft, zal ik ervoor zorgen dat je van gedachten verandert. Ik zal het uitleggen.

Op een avond zat ik verdrietig thuis. Droevig zonder duidelijke reden. Gewoon een van die situaties waarin je geen zin hebt om iets te doen of iemand te zien. Waar je alleen wilt zitten, chocolade eten en een goedkope liefdesfilm opzetten. Ik denk dat je precies weet waar ik het over heb. Toch?

Hoe dan ook, die avond facetimede mijn beste vriendin Mia me net nadat ik mijn pyjama had aangetrokken. Ze leek erg enthousiast over een paar oorbellen die ze net online had besteld. Ik begon ook enthousiast te worden, want als er één vriendin van mij is die goede producten kent, dan is het Mia… zeker weten.

“Het is zo ongelooflijk,” zei ze. “Ik vond mijn favoriete juwelenmerk gisteravond toen Mark (haar nieuwe vriendin) me verraste met de mooiste armband die ik ooit heb gezien. Ik was zo opgewonden dat ik meteen na thuiskomst bijpassende oorbellen bestelde.

“Dat is zo leuk en lief!” Ik zei. “Echt je nieuwe favoriet? Ik weet dat je een liefhebber bent van glimmende objecten, maar wat is er zo ongelooflijk aan een ander juwelenmerk?”

Mia vervolgde: “Het beneemt je letterlijk de adem. Ik voelde me vernieuwd en begeerlijk op een heel andere manier toen Mark de armband om mijn pols deed. Iedereen om ons heen keek naar me en het liet mijn nieuwe jurk glinsteren. Het was gewoon zo dromerig.”

Terwijl we praatten, ging ik naar de Abelstedt online winkel om rond te kijken. En ik kon zeker zien waarom Mia zich zo voelde. We zijn allebei erg vrouwelijke meisjes. Je weet wel, jurk-dragend vrouwelijk. En Abelstedt paste die hand in hand. Ik kon niet geloven dat ik niet eerder zulke prachtige sieraden had ontworpen. En de prijs leek fantastisch omdat het allemaal edele metalen zijn.

Ik heb uiteindelijk 5 artikelen aan mijn mandje toegevoegd. Ik doe dat meestal als ik online rondkijk, maar kom dan later tot bezinning. Je weet wat ik bedoel, toch?

Dus bestelde ik uiteindelijk een zilveren ring met een grote centrale kristal omringd door vele kleine kristallen in een halo die ik naast mijn andere (vele) ringen kon zetten.

Toen ik twee dagen later mijn pakje ontving en ermee in mijn handen stond, voelde ik een golf van opwinding. De ring kwam in een grote verpakking met een schattige Abelstedt stempel op de buitenkant. Ik weet nog dat ik het grappig vond dat zo’n kleine ring in zo’n grote verpakking zat.

Maar ik kwam er snel achter waarom, want het uitpakken bleek een avontuur op zich.

Het eerste wat ik tegenkwam was een schattig mapje van ruw papier met een gouden Abelstedt-logo, waarin mijn bonnetje keurig was opgeborgen. Echt schattig. En daaronder trok ik nog een lief papieren zakje om mijn sieraden in mee te nemen. Het was wit, en erop geschreven (ook in goud) was: “Het leven bestaat uit mooie momenten. Geniet van deze”. Zoals je waarschijnlijk wel kunt zien, maakte dat me niet minder enthousiast over de inhoud van het pakket dat ik ging uitpakken.

Wat ik vervolgens zag was niets anders dan een heleboel kleine beschermende witte “kussentjes” die de rest van het pakket opvulden. Heel mysterieus. Ik wist wat er onder hen verborgen lag, maar het idee dat ik het zelf moest vinden was gewoon briljant. En met de herinnering aan Mia’s liefde voor haar nieuwe armband, kon ik niet wachten om erin te duiken.

Het koningsblauwe Abelstedt ringendoosje met een lief wit strikje (dat wist ik omdat ik het op de website had gezien) zat helemaal onderaan het pakket.

En toen ik het tevoorschijn haalde was het precies zoals ik me had voorgesteld. Ik opende het doosje meteen en daarin zat mijn nieuwe, absoluut prachtige ring. Het stond rechtop in de doos. Ik maak geen grapje. Ik werd omhoog gehouden door een klem in het zachte, beige interieur van de doos.

Toen ik de ring om mijn ringvinger schoof, kon ik mijn ogen niet geloven. Ik deed hem steeds af en aan om te zien of mijn verbeelding me parten speelde. Maar het verlichtte mijn hele hand. Het licht danste letterlijk in de centrale steen en het zilver gloeide. Ik bleef naar mijn Abelstedt-ring kijken en daarna naar mijn andere (nogal dure) ringen om ze te vergelijken. Ze hebben niet vergeleken. Ze zagen er saai uit. En goedkoop. Het was geweldig.

Om u precies te vertellen hoe ik me voelde, wil ik de woorden: vernieuwd en begeerlijk gebruiken. Ik wil dat mijn sieraden weerspiegelen wie ik ben als persoon. Ik wil dat het helderheid, duurzaamheid en levensduur uitstraalt. Geen van mijn andere ringen gaf me zulke gevoelens. Mijn nieuwe Abelstedt ring wel. En deed dat in een oogwenk.

Onnodig te zeggen dat mijn vriendin Mia me nooit in de steek laat. Zij kent de beste producten! En ze had weer gelijk.

Dus net als Mia, wilde ik ook iets dat bij mijn nieuwe ring paste. Nu leken alle sieraden op Abelstedt’s website plotseling binnen handbereik. De geweldige prijzen maakten het zo.

Ik bestelde een eenvoudige zilveren ring met stenen rondom om naast mijn andere ring te zetten. Het was zo schattig. En daarbij kreeg ik een paar bijpassende halo oorbellen, ook in zilver.

Ja, vrouwen wachten niet langer tot mannen sieraden voor hen kopen! Heb ik gelijk?

Zonder teleurstelling gaven deze nieuwe items me precies dezelfde adembenemende ervaring als de eerste aankoop en Abelstedt werd meteen mijn favoriete juwelenmerk.

Abelstedt sieraden worden persoonlijk ontworpen door de oprichtster Julie Abelstedt, een mooi, energiek en charismatisch meisje uit Kopenhagen. Ze richtte het merk op in 2015 en heeft sindsdien haar vak geperfectioneerd.

Ik begon haar werk te volgen voor de volgende misschien een half jaar en raakte steeds meer onder de indruk van haar. Uiteindelijk kon ik het niet laten om haar persoonlijk aan te spreken.

Als je kleding of sieraden koopt, begint het “gloednieuwe” gevoel al binnen de eerste week af te nemen. Het begint te lijken op je andere bezittingen en je gaat op zoek naar je volgende winkeldoel. Je weet wat ik bedoel, toch? Nou, mijn Abelstedt sieraden waren niets zoals dat. Ze behielden hun glans en ik voelde me elke ochtend dat ik ze aantrok vernieuwd. Dat doe ik nog steeds. Dus wilde ik uitzoeken wat Julie en het bedrijf Abelstedt deden dat de Abelstedt sieraden zo fantastisch maakte.

Julie kwam terug met het liefste antwoord waarin ze het verschil uitlegde tussen de duurzaamheid en andere zilveren sieradenmerken. Ik zal proberen de dingen die ik me herinner zo goed mogelijk uit te leggen.

De zilveren sieraden zijn van massief zilver en zijn gerhodineerd, terwijl de vergulde zilveren sieraden zijn geplateerd met 18 karaats goud. De beplating is extreem dik, 10 micron. Ik heb rondgehoord en dit is de dikste, meest duurzame beplating waar ik nog van gehoord heb.

Toch verklaarde het niet helemaal hoe mijn sieraden er na enkele maanden (nu jaren) dragen zo nieuw uit bleven zien. Maar toen liet Julie me kennismaken met elektrocoating, een hoogtechnologisch proces dat de juwelen een beschermend schild geeft. Er zijn geen binnenwegen genomen.

En elke afzonderlijke steen (kristal, diamant of saffier) wordt zorgvuldig met de hand in de verschillende tanden gezet om de duurzaamheid te garanderen. Allemaal! Je kunt het zelf controleren: Abelstedt gebruikt veel stenen. Dit betekent dat elk stuk uniek met de hand wordt afgewerkt.

Ik snap alleen de essentie van het proces. Het is allemaal erg technisch. Zo technisch dat u er zeker van kunt zijn dat vrijwel niemand zulke prachtige sieraden kan maken, behalve Abelstedt’s unieke werkplaats in Hong Kong.

Onnodig te zeggen dat ik helemaal ondersteboven was van wat Julie me had verteld. Ik hield al van mijn Abelstedt sieraden, maar daarna werd ik een fan voor het leven.

Dit gebeurde allemaal 2 jaar geleden. Ik ben nu bij mijn 10e stuk (en tellend). Mia is op haar 6e, maar ze leent de mijne! We krijgen allebei voortdurend complimenten over onze sieraden.

En toen besloot ik al mijn andere sieraden thuis te doneren aan mijn plaatselijke liefdadigheidswinkel. Ik droeg er niets meer van. Ik kon er niets van matchen zonder een slecht uitziend contrast met mijn outfit te creëren. Sorry oude bling.

Abelstedt is mijn favoriete juwelenmerk en Julie is mijn favoriete ontwerpster. Periode. En van wat ik persoonlijk heb meegemaakt, als je eenmaal een van hun stukken hebt aangetrokken, is er geen manier om het niet de jouwe te laten zijn.

Ik raad u aan uw volgende sieraad bij Abelstedt te kopen. De eerste unboxing van uw bestelling (of als u het cadeau krijgt) wordt een magische ervaring die u niet snel zult vergeten.

Je verdient het.

– Geschreven door een vertrouwde Abelstedt klant voor twee jaar.

Snelle en veilige levering

Het Abelstedt team verpakt en verzendt je sieraden, zodat je het veilig en zeker bij je hebt:

Nederland: 2-4 werkdagen
Europa: 2-4 werkdagen
Rest van de wereld: 5-7 werkdagen

Retourneren binnen 30 dagen – geen vragen gesteld!

In het onwaarschijnlijke geval dat u enkele van uw nieuwe Abelstedt-artikelen wilt retourneren, kunt u elk ongebruikt artikel binnen 30 dagen retourneren. Bekijk onze retourpagina voor meer info.

Wij waarderen uw privacy

We gebruiken cookies op deze site om uw ervaring te personaliseren en ons verkeer te analyseren. Door op 'Ik accepteer' te klikken, stemt u in met het gebruik van alle cookies.

Julie Abelstedt
Win €500 aan sieraden
Ik geef elke maand een koopje weg aan een gelukkig lid van de Abelstedt Club. Schrijf je hieronder in om mee te doen aan de maandelijkse wedstrijd.
Vind uw ringmaat
Maat Binnen diameter (mm) Binnen omtrek (mm) US maat UK maat
XXXS 16.3 52 6 L
XXS 17.0 54 7 N
XS 18.0 57 8 P
S 18.8 60 9 R
M 19.6 62 10 T
L 20.4 65 11 V
XL 21.2 67 12 X
XXL 21.8 70 13 Z
Hoe te meten

De bandmethode

1. Pak een meetlint, touwtje of strook papier.

2. Wikkel het om de vinger waar je je ring aan zult dragen – als je een stapel ringen maakt, bedenk dan waar op je vinger de ring zal zitten – en markeer waar deze samenkomt met een pen.

3. Leg je touw of papierstrook op een vlakke ondergrond en meet de lengte tot aan de markering met een liniaal. Gebruik de bovenstaande tabel om de maat af te stemmen op de dichtstbijzijnde Abelstedt-ringmaat.

Measure finger for ring size

Meet een bestaande ring op

1. Kies een ring die al goed om de vinger past.

2. Meet de binnendiameter van de ring in millimeters (mm).

3. Gebruik de bovenstaande maattabel om de maat van je ring af te stemmen op de dichtstbijzijnde Abelstedt-maat in mm.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedt cadeautips

  • Zit je tussen twee maten in, ga dan voor de grotere maat als de ring breed is en de kleinere maat als de ring smal is.
  • Er is geen groot verschil tussen twee opeenvolgende maten op de maattabel. Als je twijfelt, ga dan met je gevoel. Je kunt de maat altijd ruilen via ons eenvoudige retourproces.

Tot uw dienst

Onze klantenservice staat altijd klaar om te helpen. Chat live met ons of stuur ons een e-mail.

Vind uw ringmaat
Maat Binnen diameter (mm) Binnen omtrek (mm) US maat UK maat
XXS 15.3 48 4.5 I
XS 15.9 50 5.5 K
S 16.5 52 6 L
M 17.3 54 7 N
L 17.7 56 7.5 O
XL 18.5 58 8.5 Q
XXL 19.1 60 9 S
Hoe te meten

De bandmethode

1. Pak een meetlint, touwtje of strook papier.

2. Wikkel het om de vinger waar je je ring aan zult dragen – als je een stapel ringen maakt, bedenk dan waar op je vinger de ring zal zitten – en markeer waar deze samenkomt met een pen.

3. Leg je touw of papierstrook op een vlakke ondergrond en meet de lengte tot aan de markering met een liniaal. Gebruik de bovenstaande tabel om de maat af te stemmen op de dichtstbijzijnde Abelstedt-ringmaat.

Measure finger for ring size

Meet een bestaande ring op

1. Kies een ring die al goed om de vinger past.

2. Meet de binnendiameter van de ring in millimeters (mm).

3. Gebruik de bovenstaande maattabel om de maat van je ring af te stemmen op de dichtstbijzijnde Abelstedt-maat in mm.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedt cadeautips

  • Zit je tussen twee maten in, ga dan voor de grotere maat als de ring breed is en de kleinere maat als de ring smal is.
  • Er is geen groot verschil tussen twee opeenvolgende maten op de maattabel. Als je twijfelt, ga dan met je gevoel. Je kunt de maat altijd ruilen via ons eenvoudige retourproces.

Tot uw dienst

Onze klantenservice staat altijd klaar om te helpen. Chat live met ons of stuur ons een e-mail.

Je loopt het mis
Black Friday
30% KORTING OP ALLES
Abonneer u voor vroege toegang tot de verkoop.
Dank je!
Je hebt nu vroege toegang.
Kopieer onderstaande kortingscode en krijg 30% korting op de hele winkel!
BF100
black friday banner
Krijg 10% korting op je eerste aankoop
Krijg toegang tot nieuwe collecties, stijlinspiratie, exclusieve pre-releases en nog veel meer.

10% korting op uw eerste aankoop - geen minimumbedrag
Bedankt dat je deel uitmaakt van onze sieradenwereld!
Kopieer onderstaande kortingscode en ontvang 10% korting op je eerste aankoop.
105ABEC