Snelle en veilige levering
Retourneer kerstcadeaus tot 30 januari 2023
★★★★★ Trustpilot

XMAS SALE: BESPAAR 15% OP ALLES

Gebruik code:
XMAS15

Goedkope verlovingsringen: Hoe vind je een mooie verlovingsring voor minder?

Een verlovingsring is een van de meest unieke en belangrijkste aankopen in het leven. Maar dat betekent niet dat je je portemonnee moet legen. In deze gids leg ik uit hoe je de perfecte verlovingsring voor minder kunt kopen.
door
Julie Abelstedt
Oprichter van Abelstedt

Een verlovingsring is een van de meest unieke en belangrijkste aankopen in het leven. Het symboliseert je relatie en de speciale band die je deelt met je betere helft. Daarom is het belangrijk een ring te vinden die lang meegaat.

Maar dat betekent niet dat je je portemonnee moet legen. Er zijn veel betaalbare opties voor verlovingsringen en manieren om de prijs te verlagen zonder aan schoonheid in te boeten.

Wat u ook van plan bent uit te geven aan een verlovingsring, deze gids zal u helpen het maximale uit uw budget te halen.

Bepaal eerst uw budget voor een verlovingsring

Zoek uit hoeveel je wilt uitgeven aan een verlovingsring. Je hebt misschien ergens gehoord (in films) dat je twee maanden salaris moet uitgeven. Maar het is een verhaal gecreëerd door de diamantindustrie als marketingtruc. Gebruik in plaats daarvan een bedrag dat het beste past bij uw financiële situatie. Bedenk hoeveel je verdient na uitgaven als huur en verzekeringen. Bereken een bedrag dat u zich redelijkerwijs kunt veroorloven en dat voldoet aan sommige (of alle) verwachtingen van uw partner. Vergeet niet dat het doel meer betekent dan de prijs. U kunt een mooie ring vinden voor bijna elk budget.

Ga voor meer kleine diamanten in plaats van één grote.

Hoewel het vanzelfsprekend kan zijn om te zoeken naar een diamant of saffier van 1 of 2 karaat, kan het voor u zinvoller zijn om u te richten op meerdere kleine diamanten bij het zoeken naar het perfecte ontwerp. Als u een ring wilt die de hoofden doet omdraaien, maar het zich niet kunt veroorloven te investeren in een diamant of saffier van 1 of 2 karaat, raad ik u aan voor een halo-ontwerp te gaan. Een halo is een ring van diamanten rond de middensteen. Bij Abelstedt is onze meest populaire keuze de dubbele halo, d.w.z. waarbij twee halo’s de middensteen omringen. Kleine diamanten zijn altijd goedkoper dan grote, en het prijsverschil kan dus aanzienlijk zijn zonder dat het invloed heeft op de grootte van de kroon van de verlovingsring.

Streef naar VS1, VS2 of SI1: De zuiverheid van een diamant geeft aan hoeveel vlekjes en insluitsels hij heeft. De duidelijkheid wordt gerangschikt op een schaal van intern foutloos (IF) tot inbegrepen 2 (I2). In plaats van meer te betalen voor een betere helderheid, kunt u uw geld beter besteden aan een van de vier C’s die de schoonheid van de diamant meer beïnvloeden, zoals de slijpvorm. Meestal vindt u een (op het oog) zuivere diamant, wat betekent dat er met het blote oog geen onvolkomenheden zichtbaar zijn in de VS1 of VS2 helderheid. Misschien vindt u wel een opvallende diamant in de SI1-serie. Kortom, u hoeft uw geld niet uit te geven aan een FL- of VVS1-diamant als u liever een beetje bespaart.

Betaal niet meer dan je nodig hebt voor kleur

De kleur van een diamant geeft aan hoe wit of kleurloos hij is, en wordt ingedeeld op een schaal van D tot Z, waarbij Z staat voor een diamant met een merkbare gele of bruine tint. Gewoonlijk vindt u een diamant die er wit uitziet in de klasse G tot I. Bespaar uw geld in plaats van meer te betalen voor een D- of E-kleurige diamant. U kunt zelfs een J- of K-kleurige diamant vinden die er kleurloos uitziet. Dit geldt vooral als u een ring in goud koopt in plaats van witgoud. De diamant moet wit lijken in verhouding tot de ring zelf, dus een donkere ring doet de diamant lichter lijken. Een J-kleurige diamant ziet er bijvoorbeeld wit uit in een gouden tand. In plaats van te betalen voor een E-kleurige diamant, die snel duizenden meer kan kosten, koop je een J-kleurige diamant die er nog steeds verbazend wit uitziet.

Kies een saffier als middensteen in uw verlovingsring

Mijn allerbeste advies is om het idee uit je hoofd te zetten dat de middensteen een diamant moet zijn. Als alternatief ligt saffier voor de hand. Je vindt saffieren in alle kleuren en kwaliteiten van de regenboog, meestal voor een derde van de prijs van een diamant.

Historisch gezien is de saffier zeker geen grote stap lager dan de diamant. Op de Mohs-hardheidsschaal is de saffier een 9, wat een extreme hardheid is die de diamant benadert. Om deze redenen bieden wij saffieren in al onze verlovingsringen aan als de standaard middensteen omringd door diamanten. Indien u echter een diamant als middensteen wenst, is dit ook mogelijk door dit aan te vragen op de chat of per e-mail.

Koop uw verlovingsring online

Uw verlovingsring online kopen biedt u grote voordelen. Er is een ruimer aanbod online, waardoor u meer keuze hebt voor minder geld. De verlovingsringen die u online kunt vinden zijn meestal 30-40% goedkoper dan wat u in de winkel kunt vinden. Zorg ervoor dat u winkelt bij een gerenommeerde online leverancier, zodat u zich veilig voelt voordat u koopt.

Kies 14K goud

Platina is het duurste edelmetaal voor verlovingsringen en dat is niet nodig. Witgoud, roségoud en geelgoud zijn allemaal prachtige opties die het dagelijks gebruik zullen doorstaan. 14 karaat en 18 karaat goud zijn vergelijkbaar, maar 14 karaat goud is goedkoper omdat het minder goud bevat. Kiezen voor een 14 karaat gouden kwaliteit is een voor de hand liggende manier om op de prijs te besparen zonder aan kwaliteit in te boeten. Integendeel, uw ring wordt harder tegen krassen en schrammen. Ik kan u ook 10 karaat aanbevelen, die u ook kunt kiezen als u hier bij Abelstedt verlovingsringen shopt.

Ik hoop dat deze gids u een beetje op weg heeft kunnen helpen bij het vinden van een verlovingsring voor uw betere helft binnen het budget dat bij u past. Bedenk wel dat je beslissing geheel aan jou is. Zolang je je hart bij je hebt, zal ze dolgelukkig zijn. Tot slot, aarzel niet om te schrijven op de chat als u verdere begeleiding wilt bij het vinden van de perfecte verlovingsring. Dan zoeken we het samen uit.

Word lid van Julie Abelstedt's sieradenwereld
Nieuwe collecties, stijlinspiratie, exclusieve pre-releases en nog veel meer.

Laatste Stories

Een kerstcadeaugids
Het vinden van het perfecte kerstcadeau kan een ontmoedigende taak zijn. Gelukkig staat Abelstedt achter je.
Je Black Friday vragen beantwoord
Black Friday 2022 wordt een grote.
Wat u moet weten voordat u een verlovingsring koopt
Hier is alles wat u moet weten voordat u een verlovingsring koopt - van maat, prijs en materiaal.
De ultieme gids voor verlovingsringen
Het kopen van een verlovingsring kan een intimiderende taak zijn. In deze ultieme gids voor verlovingsringen vertel ik je alles wat je moet weten voordat je haar perfecte ring koopt.
De ultieme gids voor oorbellen
Sommige vrouwen dragen elke dag oorbellen, terwijl anderen ze alleen bij speciale gelegenheden dragen. Wat de gelegenheid ook is, hier is uw ultieme gids om het perfecte paar oorbellen te vinden.
Ideeën voor een aanzoek: 27 manieren om je partner een aanzoek te doen
Open je hart en geef je partner de grootste liefdesverklaring ooit.
Je loopt het mis
Black Friday
30% KORTING OP ALLES
Abonneer u voor vroege toegang tot de verkoop.
Dank je!
Je hebt nu vroege toegang.
Kopieer onderstaande kortingscode en krijg 30% korting op de hele winkel!
BF100
Julie Abelstedt
Krijg 10% korting op je eerste aankoop
Krijg toegang tot nieuwe collecties, stijlinspiratie, exclusieve pre-releases en nog veel meer.

10% korting op uw eerste aankoop - geen minimumbedrag
Bedankt dat je deel uitmaakt van onze sieradenwereld!
Kopieer onderstaande kortingscode en ontvang 10% korting op je eerste aankoop.
105ABEC