Uitstapje naar het Deense platteland
Mijn definitie van zomer is niet altijd alleen maar stranden en zonneschijn. Wonen in Denemarken maakt het zomerweer onvoorspelbaar, maar ik hou van de geur van warme zomerdauw in de ochtenden en de gezellige “hygge” binnenshuis, zoals we in Denemarken zeggen. Ik hou van de rauwe country look om een beetje contrast te krijgen met de sprankelende sieraden van mij.
Ik hou van sieraden die een gedurfde uitstraling hebben en een mooi randje geven aan de ruwe outfit, maar ook van sieraden die compatibel zijn om te dragen. Dergelijke sieraden omvatten lichte hoepels met een zachte pasvorm waardoor ik gemakkelijk kan bewegen, zodat ik kan genieten van alle speciale momenten die elke dag brengt zonder zware oorbellen te dragen. Voortdurend schakelen tussen werken en genieten van de zomer op het platteland betekent dat ik achter mijn computer zit, ga picknicken, in de tuin graven of een lange wandeling met de honden maak.
Zelfs met de toegenomen activiteit tijdens mijn vakantie, kies ik er nog steeds voor om mijn Oxford ringen te dragen, zoals altijd. Ook al ben je op vakantie, met de juiste hoeveelheid sieraden kun je de saaie kleren nog steeds opknappen. De Oxford gouden smaragd eeuwigheidsring met veel fonkelende stenen is echt commutabel om te dragen, ook al ziet hij eruit als een avond/uitgaansring. De ring is comfortabel te dragen met een paar extra bandjes.
Denim is altijd al een symbool voor stijl geweest. Dat zouden uw juwelen ook moeten doen.
Een stapel ringen kan zo uniek en persoonlijk zijn, en de reden waarom ik van deze stapel hou is dat hij perfect is voor zowel overdag als ’s avonds. De ringen zijn neutraal ook al zijn ze zo sprankelend. En de gouden randen (bezelzetting) maken ze gedurfder.
Fonkelende sieraden raken nooit uit de mode. Je favoriete stukken zijn net als een goede spijkerbroek.
Recept voor mijn favoriete Deense toetje
Appel pap
300 g appels, geschild en in kleine blokjes gesneden
30 g suiker
1 snuifje vanillepoeder
1 dl water
1 snufje kaneel
1 snufje gemalen kardemom
Macarons
10 bitterkoekjes, bij voorkeur zelfgemaakt
Slagroom
2 dl slagroom
Appelpap voor de appeltaart
Doe appelblokjes, water, kruiden en suiker in een pan. Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen. Roer het een paar keer door.
Laat het volledig afkoelen.
Tip: de kruiden kunnen worden weggelaten, maar ze geven een heerlijke smaak aan de appels.
Plet de bitterkoekjes een beetje tot ze in geschikte stukjes zijn.
Klop de room op tot een luchtige slagroom.
Doe de afgekoelde appelpap in een grote kom of in een serveerglas. Strooi er een laagje bitterkoekjes over en top af met slagroom.
Ik hoop dat jullie allemaal genieten van de zomer en onthouden dat de regenachtige zomerdagen net zo gezellig en leuk kunnen zijn als de zonnige.
Knuffels,
Julie