30-daags retourbeleid - zonder vragen
Verzending €6 - Gratis optie vanaf €150 -

Leer meer

★★★★★ Trustpilot
Shop per categorie
Shop liefde en verloving
Word lid van Julie Abelstedt's sieradenwereld
Julie Abelstedt
Nieuwe collecties, stijlinspiratie, exclusieve pre-releases en nog veel meer.
Laatste stories
/
/
Wat is de meest voorkomende ringmaat?

Wat is de meest voorkomende ringmaat?

De meest populaire ringmaten voor vrouwen liggen tussen de EU maten 52 en 56. Maat 54 is Abelstedts meest populaire ringmaat voor vrouwen.

De populairste ringmaten voor mannen zijn de EU-maten 60, 62 en 65. Maat 62 is Abelstedts meest populaire ringmaat voor mannen.

Nu we dankzij het internet vanuit alle hoeken van de wereld toegang hebben tot alles wat we willen, hoeven we ons eigen huis nog maar zelden te verlaten om boodschappen te doen. Wanneer moet je ook niet thuisblijven als het gaat om het opmeten van je ringmaat? Als u zelf uw ringmaat opmeet, is het belangrijk dat u zich inspant, zodat u niet voor extra gedoe komt te staan als de gekochte ring niet naar wens past. U kunt altijd naar een juwelier gaan als u twijfelt, maar anders zijn er hier twee goede methodes die het u gemakkelijk maken om zelf van thuis uit te meten.

Vier tips voor het meten van je ringmaat

1. Het moet comfortabel zitten

Je ring moet goed om je vinger passen, dat wil zeggen. dicht genoeg dat hij er niet afvalt, maar los genoeg om met enige weerstand over je knokkel te glijden.

2. Denk aan je knokkel

Als u weet dat uw knokkel aan de grote kant is, moet u een halve maat groter bestellen dan wat uw vinger alleen aangeeft, anders kan het zijn dat u een ring niet op de juiste plaats kunt duwen.

3. Meet meerdere keren

Wij raden u aan uw vinger drie tot vier keer op te meten omdat uw ringmaat kan schommelen naargelang de temperatuur: hij kan kleiner zijn naarmate u het kouder hebt, en groter als u oververhit bent. Probeer uw vinger ‘s morgens en ‘s avonds op te meten.

4. Als u tussen twee maten in zit

Als u twee maten toevoegt, kiest u de grootste maat als de ring breed is en de kleinste maat als de ring smal is. De reden hiervoor is dat een brede ring wat kleiner kan aanvoelen en omgekeerd bij een smalle ring. Als je een smalle ring hebt met een zware kroon (steen in het midden), kan het vermoeiend zijn als hij door het gewicht steeds aan de zijkant van de vinger naar beneden valt. Als je twijfelt, ga dan op je gevoel af. U kunt uw ringmaat altijd wijzigen via onze eenvoudige retourprocedure.

Kon je niet vinden waar je naar op zoek was?

Tot uw dienst

Onze klantenservice staat altijd klaar om te helpen. Chat live met ons of stuur ons een e-mail.

Beveiligde transacties
We gebruiken veilige coderingstechnologieën bij het overdragen en ontvangen van klantinformatie.

Retourneren & ruilen

Alle aankopen bij Abelstedt kunnen binnen 30 dagen worden geretourneerd of geruild.

Leveringsinformatie

Het Abelstedt-team verpakt en verzendt je sieraden, zodat je het veilig en zeker bij je hebt:

Nederland: 2-4 werkdagen
Europa: 2-4 werkdagen
Rest van de wereld: 5-7 werkdagen

Wij bieden gratis verzending bij alle bestellingen van meer dan €150.

Twee jaar garantie

Uw aankoop is inclusief twee jaar garantie. Abelstedt is geregistreerd bij de Deense Precious Metal Control, wat een veilige garantie is voor de zuiverheid en kwaliteit van Abelstedt’s goud en zilver.

Julie Abelstedt
Win een cadeaubon van €400
Ik geef elke maand een koopje weg aan een gelukkig lid van de Abelstedt Club. Schrijf je hieronder in om automatisch mee te doen aan de trekking.
Liefs, Julie Abelstedt.
Nieuwe stories
Ring stack
Je Black Friday vragen beantwoord

Inspiratie

Shop per categorie

Wereld van Abelstedt